Këshillim i Orientuar Drejt Karrierës

Instituti “Harry Fultz” në vazhdimësinë e projekteve të reja në fushën e arsimit vjen me një shërbim të ri për nxënësit e saj si edhe me një shërbim të jashtëm (në të ardhmen) për nxënësit e shkollave 9-vjeçare dhe të mesme të cilët përgatiten për të vazhduar studimet në shkollën e mesme ose studimet e larta në universitet, brenda dhe jashtë vendit. Orientimi për karrierën është një shërbim i ri i nevojshëm dhe lehtësues për të ardhmen e nxënësve tanë, sepse i ndihmon ata të përzgjedhin fushën e duhur të studimeve të larta në kolegje, universitete apo shkolla të larta profesionale.

Ky orientim karriere fokusohet në matjen e 3 tipareve kryesore:

 • Personalitetin e nxënësit
 • Fushën e interesave
 • Inteligjencën e studentit

...të ndërthurura me këshillime personale/ individuale, kërkime online, kontakte me universitetet përkatëse, marrjen e duhur të informacionit në lidhje me tarifat, pagesat, lëndët e programeve mësimore, testimet etj. Për këtë lloj shërbimi "Harry Fultz” ka hapur një zyrë të veçantë duke krijuar një ambjent të këndshëm konsulence.

Konsulenca për këshillimin e orientuar drejt karrierës ka në fokusin e saj:

 • Konsulencë dhe bashkëbisedime individuale me nxënës të shkollës dhe prindërit e tyre
 • Orientim në fushën akademike sipas prirjeve dhe aftësive
 • Testim dhe vlerësim të preferencave të personalitetit dhe interesave
 • Raporte të shkruara mbi ecurinë e këshillimit të karrierës
 • Interpretim të personalizuar të të dhënave: person-person, e-mail ose telefon
 • Këshillim nderpersonal

 

 • Panairi i parë Universitar – 9 Nëntor 2010

Panairi i Parë Universitar “Harry Fultz” u organizua më 9 Nëntor 2010, në Tiranë. Panairi afroi studentët shqiptarë më pranë universiteteve dhe kolegjeve më të mira amerikane dhe evropiane. Ata ofruan mundësi studimi jo vetëm për studentët e Institutit “Harry Fultz”. por edhe për të gjithë nxënësit e shkollave të mesme kryesore të Tiranës si: “Qemal Stafa”, “Sami Frasher”i, “Ekonomiku”, “Tirana International School”, “ Wilson Institute”. Aktiviteti mirëpriti me interes rreth 1,000 vizitore.

Universtetet dhe kolegjet pjesëmarrëse në Panairin e Parë Universitar 2010:

 • 10 nga USA: Drexel University, Albion College, Moore College of Art & Design, Endicott College, Lynn University, Chapman University, Grinnell College, Brown University, Portland State, University Savannah College of Art and Design
 • 8 nga Europa dhe UK: Davies, Laing & Dick College, UK; Abbey College, UK; American University in Bulgaria, American University of Kosovo, Jacobs University, Bremen; American University of Rome, Eurasia Institute, Germany, Bocconi University, Milano
 • Shqipëria: ASAN (Albanian Students Abroad Network)

Përshtypje nga pjesëmarrësit e universiteteve ndërkombëtare

Thank you so much for all your hard work, sincere efforts, and kind heart. We all felt thoroughly welcomed to your school, Tirana, and Albania! Yes, I know this is the beginning of a wonderful and fruitful new relationship between Albania, and the participating universities.
Moore College of Art & Design
_____________________________________


Thank you for your hospitality; it has been a privilege to attend the event and I am happy SCAD got to be part of it and interact with the Albanian students!
Savannah College of Art & Design
_________________________________________


You're to be congratulated for such a splendid event! I was very pleased to be a part of it. Portland State University welcomes you and your talented students. I hope that you will have an opportunity to visit our campus. Everything was well organized and thoughtfully done.
Portland State University
_______________________________


Amazing work on putting everything together for yesterday's program! Your enthusiasm and energy beamed throughout the event. The student workers were phenomenal and did an excellent job with the translating and hospitality; you have much to be proud of with this group of kids and with the success of your program.
Chapman University
_________________________


Thank you so much for the invitation and for delivering such a successful fair. We are already sharing great feedback with colleagues at the CIS Eastern Europe Tour. We much the fair is going to grow next year :) You guys did a fantastic job!!!! Congratulations to you and the whole team; we left Tirana super happy, the students are fantastic and the school did the best to make sure we feel welcome.
Lynn University
___________________


El honor fue nuestro de poder comenzar una nueva amistad y unos ambiciosos proyectos de colaboración entre ambas instituciones. Para mi, la feria fue todo un éxito y excelente oportunidad para promover los cursos que nuestro grupo ofrece. Si es posible agradece al Rector por facilitar nuestra presencia.
Abbey DLD College Manchester
______________________________________


Thank you for a wonderful visit to Tirana. Your students were amazing and I hope to see one or two of them on campus next year.
Albion College
__________________