Biblioteka

Bibloteka eshte pjese teper e rendesishme,,e pandare  dhe funksionale e shkollës “Harry Fultz”.

Në tetor të vitit 2003 Bordi vendosi që Bibliotekës së shkollës t’i vihet emri “Qendra Miriam Leslie”, në nderim të zonjës Miriam Leslie, anëtare e Bordit të Fondacionit Shqiptaro – Amerikan në Virxhinia, e cila ka dhënë një kontribut të çmuar në zhvillimin e Institutit “Harry Fultz”.

Me një fond të pasur prej 42000 librash anglisht dhe shqip, ajo është qendër e shkëmbimit të literaturës, përvojës, marrjes dhe dhënies së informacionit.Biblioteka i sherben te gjithe nxenesve dhe mesuesve te shkolles.

Gazeta e permuajshme e shkolles”Laboremus”ka nje bashkepunim shume te madh me biblioteken, qe sherben si informacion per te gjitha aktivitetet qe mbahen dhe pasqyrohen me pas ne te.

Prane bibliotekes sone gjen libra shkencore, artistikë, enciklopedi, fjalorë të shumtë dhe botime mediatike.Biblioteka e shkolles apdetohet cdo vit me libra te rinj shkencore te sugjeruar nga mesues te fushave perkatese qe mbulojne kete shkolle:elektronike,biznes dhe automekanike.Krahas tyre, bibloteka pasurohet në mënyrë të vazhdueshme me libra artistike në të dyja gjuhët.Perzgjedhja e librave behet duke marred he mendimet e nxenesve mbi tematikat me te pelqyera, pasi ne fund te fundit nxenesit jane primare .Zerat gazmore gjate aktiviteteve nga njera ane dhe qetesia gjate studimit nga ana tjeter, jane dominuese ne biblioteken e shkolles sone.

Nxënësit dhe mësuesit kanë mundësi ta shfrytëzojnë atë gjatë gjithë ditës.

Biblioteka ka në dispozicion mjedise komode dhe bashkëkohore si: salla e studimit të literaturës, seminareve, masmedias, salloni i pritjeve dhe mbledhjeve, qendra e internetit e cila funksion jo vetëm për nxënësit tanë por edhe për studentët e kolegjit. Që prej 15vitesh përdoret programi Winnebago për regjistrimin e librave, i cili jep një informacion më të detajuar për librat.Ky program krijon lehtesi si per punonjesin e bibliotekes ashtu dhe per lexuesin qe te gjeje librin sipas autorit apo titullit.

Biblioteka e shkolles shfrytezohet gjate tere dites si per studim dhe per aktivitete te ndryshme qe organizon cdo department i  shkolles perfshire ketu dhe aktivitetet e parashikuara nga punonjesi i bibliotekes.

Aktivitete  shkollore pasqyrohen ne hollin kryesor ku cdo nxenes gjen veten ne fotot ku tregohet puna e tyre nje vjecare.

 

                                    Punonjesi i bibliotekes  Dhurata  Tahiri

2018 Windows 10 Professional 64 Bit Product Key Torrent Microsoft Office 2016 Professional Plus Product Key Free Download windows 10 pro professional product key windows 7 64 bit ultimate product key microsoft office 365 2016 professional plus product key windows 7 ultimate x64 product key microsoft office professional plus 2016 en us product key Free Windows 10 Professional Product Key Generator windows 10 professional product key 64 bit Upgrade To Windows 10 Professional With Product Key Windows Product Key