Author: igli

“Të gjitha çohen në vend dhe plotësohen me një fjalë dhe me një vepër të vetme: Të sakrifikohemi !”Kjo thënie kaq e zgjuar hapi sot aktivitetin e radhës të organizuar aq larmishëm nga Klubi i Historisë me mësuese Bruna Majtara dhe Mirela Islami dhe Klubi...

Realizimi i temës “Shitja, raste të mundshme të saj”, përveç zhvillimit në zyrën mësimore ku nxënësit janë njohur me tre rastet e shitjes në biznesin e improvizuar të firmës “Coca-Cola”, u krye me vizitën në kompaninë “Coca-Cola” me nxënësit e viteve të treta, dega biznes.Të...

Dje në sallën e bibliotekës pas testimit në natyrë u zhvillua prezantimi i parë i projektit Stacioni Meteorologjik ZEWS nga klubi Open Source i Institutit “Harry Fultz” Prezantimi i projektit u bë nga supervizori i klubit Prof. Moisi Xhaferaj dhe studentët team leader të grupeve...

CDO VIT PROGRAME TE REJA NE: ARTE DIXHITALE; TEKNOLOGJI INFORMACIONI DHE TEKNIKA TE APLIKUARA LIDER NE FUSHEN E TEKNOLOGJISE SE INFORMACIONIT MUNDESIA ME E MIRE PER TE MESUAR NJE GJUHE TE HUAJ KURSE TE REJA: SAP ABAP; Kurse në fushën e Aviacionit; Makinat Hibride; Marketing Dixhital; Linux Specialist. Për...

Jeta fillon për Dashuri, ekziston për Dashuri, fal, pranon, vazhdon për Dashuri… Përjetësohet në Dashuri! Nënë Tereza është ajo që mishëron deri në dhembje këtë ndjenjë! Jeta shpesh të përball me sfida e rrëzime ndër të cilat është e vështirë të ngrihesh e ndonjeherë e pamundur…të paktën...

Për të përmbyllur veprimtarinë trijavore “Të dhurosh DASHURI”, bashkë me nxënësit e gjimnazit, shkuan edhe nxënësit maturantë të degës së Biznesit. Tanimë për punonjësit e drejtuesen e qendrës ne nuk jemi vizitorët kureshtarë. Shumë prej nxënësve njihen si “miqtë që vijnë për të mësuar e...

Kolegji Komunitar ka tashmë një përvojë disa-vjeçare në fushën e përgatitjes së mekanikëve për serviset. Programi përmban tre module, ku studenti njihet me pjesët dhe sistemet xhenerike, elektrike dhe elektronike (diagnostifikim). Ky program i aftëson ata në analizimin e problemit të shfaqur dhe mënyrën e...

Në “Harry Fultz” senati i shkollës gjithmonë ka qenë ura lidhëse mes ideve e projekteve, metodave e teknikave interaktive mes nxënësve, drejtuesve e stafit mësimor. Një pozicionim kaq i rëndësishëm i qeverisë së nxënësve në jetën e shkollës merr jetë që nga zgjedhjet brenda klasave...

Kolegji Komunitar “Harry Fultz” vjen çdo vit me programe të reja në fushat: Teknologji Informacioni; Gjuhë të Huaja dhe Teknika të Aplikuara. Ja disa nga kurset e reja për këtë vit akademik: SAP ABAP (Gjuhë programimi që përdoret nga organizata dhe kompani të zhvilluara për...

Java europiane e sportit ka pasur si qëllim të promovojë sportin dhe aktivitetin fizik për të gjithë, pavarësisht moshës apo nivelit të fitnesit. Ajo ka bashkuar 32 vende për të inkurajuar shëndetin, gëzimin dhe një shoqëri më aktive.Kjo javë është zhvilluar në datat 23 –...